zondag 28 mei 2017

Dag 34

Het is wel laat geworden, eerst gegeten, afgewassen en lekker gedoucht maar nu dan toch nog even een stukje schrijven.



We staan op een camping net na Würzburg. Morgen moeten we nog ongeveer 450 km afleggen. Op zondag rijden was nog wel eens een fijne en relatief rustige dag  maar vandaag was het ontzettend druk op de Duitse autobanen, en dan rijdt er nog geen enkele vrachtwagen. Dat komt morgen weer.

Bij de grensovergang van Oostenrijk naar Duitsland stond de politie met een automatisch geweer te controleren. De wachtrij viel gelukkig mee, het was nog vroeg, acht uur. Er werd een bus aangehouden uit Slovenië. Iedereen moest uitstappen en werd gecontroleerd. Wij konden  zonder problemen doorrijden. Aan de andere kant stond een rij vrachtwagens te wachten, al een hele lange rij.

De drukte en de opstoppingen ontstaan ook door de wegwerkzaamheden die er overal zijn. We hebben ze geteld, dertien lange stukken waar het verkeer weer in moet voegen en waar het van drie banen weer naar twee banen gaat enz. enz. Verschrikkelijk rijden is dat. We hebben 450 km. gereden in Duitsland vandaag,  dertien keer werk aan de weg, ja, dan ben je zo’n driehoekig bord met daarop een mannetje met een schep en een hoopje zand, wel beu op het laatst.

Bij de eerste koffie en benzinestop liepen we terug naar de auto en zagen opeens bekende mensen zitten. Mensen die we nog kennen van het Stokebrand, waar we hebben gewoond. Rob en Tom hebben veel met Martijn, hun zoon,  gespeeld;  volgens mij Rob het meest. De achternaam zijn we vergeten maar  we keken elkaar heel verbaasd aan. In Zutphen zie je elkaar nooit eigenlijk en zo’n 700 km. van huis kom je elkaar tegen. Zij hadden gewandeld in de Beierse Alpen.  



Het is hier ook warm. Alle mensen zaten vanmiddag onder de luifel of in de schaduw van de caravan, als dat kon. Dit is een stuk waar alleen mensen staan die één nacht blijven. De camping ligt aan de Mainz. Veel vaste plekken, niet zo gezellig maar voor een nachtje is alles goed.
Morgen willen we ook weer op tijd weg. De slagboom mag je hier zelf open doen dus dat is makkelijk.

Ik heb trouwens nog een mooie vogel gespot op de camping vandaag. Freddy weet nog niet wat het is; ik ben benieuwd.

Beste vogelvrinden,

Het gaat steeds beter met mijn ega ze heeft nu een mooie vogel vast weten te leggen op de gevoelige plaat, ik kan zo niet zeggen welke het is ben benieuwt wie het wel weet.





2 opmerkingen: