dinsdag 16 mei 2017

Dag 22

Vandaag naar een andere camping, dichtbij de Plivice meren, zo’n 100 km. naar het noordoosten. De camping is behoorlijk groot, veel Nederlanders en ligt bij het dorp Kornice. We waren er om ongeveer half twee.

Gisteravond was het al flink beginnen te waaien en vanmorgen om acht uur waaide het nog hard. Er waren schuimkoppen op de zee te zien. Dat zijn nou niet bepaald gunstige omstandigheden om met een caravan op stap te gaan. Eerst maar eens gedoucht en gegeten en ja, wat gaan we doen. Toch nog maar een dag blijven en hopen dat het morgen beter is , of het maar gaan proberen.  Het was inmiddels al half elf en we zijn een stukje gaan rijden zonder caravan. Even kijken of het op de weg iets beter zou zijn; aan zee is natuurlijk altijd de meeste wind. Freddy vond het verantwoord om te gaan dus toch de caravan er achter en op weg. Ik had nog wel even een brood gehaald , je moet toch altijd iets bij je hebben ; je weet nooit waar je terecht komt.



De eerste veertig km. waren geen pretje. We hebben langzaam gereden, kwamen  af en toe door een tunnel, wel fijn, en op een gegeven moment waren we zover het binnenland in, dat we van de wind weinig meer merkten. Dat rijdt toch een stuk aangenamer en relaxter. We blijven ons elke keer weer verbazen over de schoonheid en de veelzijdigheid van Kroatië. Het was weer een prachtige rit vandaag. De camping ligt op 700 meter en een vest aan is hier wel erg fijn.
De camping was makkelijk te vinden en ligt erg rustig. Alles is goed en netjes. Er lopen weer heel wat poetsdames rond hier.

Vanaf de camping kun je met een shuttlebus naar het nationaal Park Plivice. De bus vertrekt om half elf bij de receptie en om zes uur ben je weer terug. We gaan het maar doen morgen, misschien wel handig. Een flinke rugzak met proviand mee, dat moet goed komen.



Freddy hoorde hier natuurlijk weer bijzondere geluiden en is al een poosje op zoek naar iets wat fluit. Ook hebben we in het dorp al een supermarkt gevonden. Wat ons nog nergens gelukt is om te vinden zijn aardappelschijfjes. We schillen nu de aardappelen en maken plakjes maar soms is het handig om ze uit een zak te kunnen schudden. Elke dag pasta of rijst kan maar een keer aardappelen is ook erg lekker. Misschien een nieuw afzetgebied voor de Aviko. We hebben hier wel Dorade vis gevonden dus dat gaat op de scottle vandaag.




Freddy heeft nog behoorlijk last van de schrammen van gisteren. Het zijn er ook heel wat ! Dikke bloedkorsten sieren zijn arm en been. Gisteravond een prachtig verband er omheen, stel dat het gaat bloeden s’ nachts,  en verder kan ik er weinig aan doen. Zal wel weer helen.
Het ruikt al lekker dus ik ga gauw de tafel dekken.

Beste vogelvrinden.
De vogel van gisteren is een pestvogel, er moest wel weer twee keer geraden voor de juiste pestvogel. 
Het is als eerst geraden door Beate, hiermee wordt de stand.
Beate 10
Tom 10


Succes met de vogel van vandaag.


8 opmerkingen: