zondag 21 mei 2017

Dag 27

Met een vriendelijk zonnetje werden we vanmorgen wakker.  We hadden verwacht dat het hier ’s morgens drukker zou zijn met vissers en boten maar niets van dat alles. Er waren nog wel een paar mensen die op een boot aan het werk waren, maar geen vissers. Freddy is nog naar een man toegelopen om te vragen of er gevist werd en of er misschien vis te koop was hier ergens. De jongeman kon hem niet verder helpen, helaas. We hadden wel zin in een lekker visje vandaag. Freddy weet nu hoe een vis schoongemaakt moet worden dus dat zou het probleem niet zijn, maar helaas , geen vis vandaag.




Vandaag een rustig dagje . Vanmiddag een flinke wandeling langs het strand gemaakt. Er is hier een enorm gebied dat gebruikt wordt om te recreëren. Er is een grote parkeerplaats en allemaal strandjes waar je kunt zwemmen en liggen. Ook af en toe een tentje waar je een drankje of een ijsje kunt kopen. Het was gezellig druk langs het strand. Er is een fiets/wandelpad aangelegd in een felblauwe kleur, niet te missen! Voor honden is er een apart stuk waar ze mogen zwemmen en voor mensen in een rolstoel zijn er op bepaalde plekken, heel geleidelijk aflopende paden  van beton met een leuning aan weerskanten, zodat rolstoelers heel geleidelijk het water in kunnen rijden. Een prachtige oplossing , vonden wij.  Ik werd nog bijna gebeten door een aangelijnde mopshond. Mijn reactie om opzij te stappen was net snel genoeg. “Jammer dat ik niet aan die kant liep” zei Freddy,” ik zou dat beest een trap hebben verkocht” De bazin deed alsof haar neus bloedde en wandelde rustig verder; ze trok wel even aan de riem trouwens.



Bij het groenteboerechtpaar vandaag sla gekocht, tomaten, aardappelen en een komkommer. Ze kennen een paar Nederlandse woorden, alstublieft en dank u wel en lekker, dus wij denken dat er veel Nederlanders in de zomer hier op de camping staan en dat zij hier ook al lang staan met hun stalletje. Een alleraardigst echtpaar.

Toch nog maar even een stapel gewassen vandaag. De laatste stapel, tenminste,  daar ga ik van uit. We moeten het ongeveer gaan redden tot 31 mei. Weeronline voorspelt een super week, met lekkere temperaturen en geen regen. Dus veel zwembroek en bikini weer. Ook in Nederland wordt het een mooie week zag ik en met het Hemelvaartsweekend voor de boeg,  een mooi vooruitzicht voor iedereen.



Het vogelen wil nog niet zo erg lukken hier. Freddy is weer op pad geweest vandaag maar de opbrengst is wat karig. Veel gehoord, weinig op de gevoelige plaat.
Morgen gaan we naar Pula. We zijn benieuwd wat de stad ons gaat brengen.

Beste vogelvinden,
De vogel van gisteren is een hop, vorig jaar ben ik ook al naar deze vogel op zoek geweest. Een prachtige vogel, ik heb een paartje hoppen  weten te strikken , zie foto hieronder.



De hop is geraden door Beate hierdoor wordt de stand
Beate 13
Tom 12

De vogel van vandaag zat bij ons voor de deur op een boot, succes.


3 opmerkingen: