vrijdag 19 mei 2017

Dag 25

Vanmorgen op tijd eruit en op weg naar het zuiden van Istrie. Het was een prachtige rit via berg en kust routes. Af en toe acht en tien procent stijgen en dalen maar de auto doet het prima, een fijn gevoel. Na zo’n 150 km. lieten we de prachtige rotsen en bergen achter ons en werd het landschap heuvelachtig en veel meer bebost.

 In een dorp zagen we weer het bord : pas op, overstekende ouderen, en jawel, een paar meter verder op, allemaal ouderen die  op een bank zaten of rond schuifelden in de tuin van een verzorgingshuis. We reden langzaam dus hadden er goed zicht op. Misschien iets voor de Coehoornsingel in Zutphen!



Na 280 km. waren we bij de camping die we hadden gevonden met de app van de ANWB. Een mooie camping aan de zee, met zicht op een eilandje. De plaatsen , die erg groot zijn, liggen onder naaldbomen of op een zonnige plek. Wij zijn gegaan voor een zonnige plek. Nog ruimte genoeg overal om in de schaduw te gaan zitten als het te warm mocht worden. We zitten aan het water, op de eerste rij en de meeuwen, schreeuwen af en toe flink. Ik heb met Freddy afgesproken dat we ze niet gaan voeren; je weet dat ze dan steeds terugkomen en dat lijkt mij niet zo fijn.  We kijken naar vissersboten en oude stijgers van planken die verzwaard worden met autobanden. Er is een kiezelstrand en het water nodigt uit om weer in de zee te gaan zwemmen. Waterschoenen hebben we tenslotte! Het is een geweldig uitzicht en een rustige camping. De camping heet Camping Brioni, zes km. ten noorden van Pula, 

Pola zegt en schrijft men hier, een oude romeinse stad, gesticht in de tweede eeuw v.Chr. Er moeten nog mooie overblijfselen te zien zijn; we zijn benieuwd. 




Op de camping is een groente en fruitstalletje dat wordt gerund door een oud echtpaar; dus daar kopen we groente en fruit en een broodstalletje met vele soorten brood en stukken pizza. Heel handig! Het brood dat we vanmiddag hadden was lekker vers. Het vreemde hier is wel dat we een armband hebben met een chip om een hek te openen zodat je naar de wc en de douche kunt.  Dit wordt gedaan om mensen die niet op de camping verblijven geen toegang tot het sanitair te geven. Er werd veel misbruik van gemaakt door mensen die langs het strand liepen en dan snel even de camping opgingen en mensen uit de haven. Wel een manier om het op te lossen maar nog nooit meegemaakt in al onze kampeerjaren, en dat zijn er heel wat. Ik denk dat we al kamperen vanaf 1972.



Het zonnetje schijnt en het is nog heerlijk buiten. Hoelang we hier blijven weten we niet. Zal ook van het weer en de omgeving afhangen maar we hebben al wel een aantal dingen gezien in ons boekje die we willen gaan doen en zien in deze omgeving. Eerst maar eens eten, rijst met groente, vers van het stalletje en zure komkommers erbij, en een gebakken ei natuurlijk. 

De vogeljacht is natuurlijk ook weer begonnen; de verrekijker en het fototoestel lagen als eerste klaar en een paar uur is Freddy al op stap geweest volgens mij met gering resultaat.

Beste vogelvrinden,

De vogel van gisteren is geraden door Beate, Beate was de enige die gereageerd heeft, het is een zomer tortel.
Gisteren vergeten de stand te melden, dit is nu gecorrigeerd.
Beate 11
Tom 12
De vogel van vandaag kon ik net nog op de gevoelige plaat vastleggen.

Succes


3 opmerkingen: