maandag 8 mei 2017

Dag 14

Vanmorgen werden we wakker van de Duitse buren. Het blijken er niet twee te zijn maar drie. Twee vrouwen en een man. Twee ouderen en een samengestelde jongere versie van die twee, schat ik zo in. En er blijken ook twee hondjes te zijn. Een wit en een zwart exemplaar. Geen uniseks kledij aan maar één met een roze en de ander met een felgroen dekje over de rug en een riempje in dezelfde kleur. Het volume was enorm en toch maar besloten om de caravan een kwartslag te draaien, we wilden deze plek niet kwijt. 
Nu staan ze uit het zicht van ons en houdt de caravan het volume enigszins tegen. Achteraf is het niet nodig geweest want nu staan ze klaar om morgen te vertrekken, zagen we net!

Toen we helemaal klaar waren was het inmiddels 11 uur en een bezoek aan het eiland Pag stellen we uit tot woensdag. Er wordt dan zon en helder weer verwacht dus een goede dag om te vogelen en te wandelen daar. Het weer morgen wordt niet zo mooi en ook nu klettert de regen op het dak.



We zijn nog naar Zadar geweest. Een stad zo’n 40 km hier vandaan. Heel erg mooi, mooie gebouwen allemaal opgeknapt, leuke straten, veel nog uit de oudheid, een romeins forum, een mooie kathedraal en leuke winkeltjes. Bij de haven is een nieuwe promenade gemaakt van marmeren trappen en daarin is een zee orgel gemaakt. De klanken die je hoort zijn afhankelijk van de golfslag die er op dat moment is; meditatief en rustig of krachtig en hard. Bijzonder om te horen. 




Ook is daar een cirkel gemaakt met een doorsnede van 22 meter gemaakt , die bestaat uit 300 glazen platen met daarin zonnecellen. Het levert de stad 55.000 kwh per jaar op . ’s Avonds is er eerst de prachtige zonsondergang, dit schijnt een fenomenaal kleurrijk schouwspel te zijn, en daarna begint de kleurenshow in de zonnecellen cirkel wat ook heel bijzonder moet zijn. Wie weet gaan we nog een keer maar dan moet het wel droog en warmer zijn dan op dit moment. We begonnen met 24 gr. vanmorgen en nu met regen is het  niet meer dan 16/17 graden. We zitten in de caravan en de kachel is nog net niet aan maar dat gaat nog wel gebeuren vanavond.



Toen we naar Zadar reden kwamen we over een bijzondere brug en dat zagen we pas toen we uitstapten om van het fantastische uitzicht te genieten. Een bungee jump brug en het telefoonnummer wat je kon bellen om je aan te melden, werd groot weergegeven. We twijfelden nog even, maar nee, dat is toch een brug te ver (of te hoog) op onze leeftijd.

Tijdens de stadswandeling zagen we in een plantsoen een bord dat aangaf : verboden voor honden. Freddy kijkt nog eens goed en net achter dat bord zit een grijze kat, rechtop in het gras. Een mooi gezicht; de kat hield zich keurig aan de regels.



Wat we morgen gaan doen laten we maar afhangen van het weer. Weeronline heeft het niet altijd bij het goede eind, dus we hopen op in ieder geval droog weer.

Beste vogelvrinden,
De vogel van gisteren is een putter, geraden door Tom, Beate was dit keer net een minuut te laat.
De stand is:
Beate 7
Tom 6
Vandaag deze foto vlak bij de camping kunnen maken.

Succes!


4 opmerkingen: