zaterdag 29 april 2017

Dag 5


Een dag met zon, een paar drups en de temperatuur was redelijk, 17 gr.
Vanmorgen om 6 uur kletterde de regen nog op het dak van de caravan. Een paar uur later was het stil en zagen we kleine stukken blauwe lucht. Dat was het teken om eruit te gaan..



Eerst natuurlijk een douche maar die is hier zo warm, dat het bijna niet te harden is op je huid. Je kunt er ook niets aan veranderen, dat is wel vervelend: één stand en dat is het. Het sanitair is goed en schoon en dat is dan wel weer fijn. Wij aten natuurlijk binnen, nog te fris om buiten te ontbijten maar de meeste mensen doen dat wel; wel met hun fleece aan en de kraag omhoog!

Achter ons staat een oud echtpaar, ik schat ze wel richting de 80,  ineengedoken in een stoel, voor de camper, een broodje in de hand en een beker dampende koffie.  Ik wil bijna roepen : ga naar binnen, het is zo koud! Echte kampeerders, zegt Freddy. Ik kan me er niets bij voorstellen maar ben dan waarschijnlijk ook geen echte kampeerder!!

De wifi op de camping is prima. Je moet na een uur wel weer inloggen maar dat gaat vlot en zonder problemen. Vandaag de hele Stentor gelezen; heerlijk, het nieuws van de eigen krant. Aan een boek ben ik nog niet begonnen;  het ontbreekt me nu nog aan de rust daarvoor.
Ook kunnen we tv kijken via de laptop. Freddy zit al startklaar voor de Formule 1 vanuit Rusland. Morgenmiddag twee uur is hij en hopelijk ook de laptop er klaar voor.
Onze luifel moest natuurlijk nog uit, de tafel en de stoelen er nog onder en de scottle klaar gezet voor gebruik.
Die is nu aangezet en de kip en de aardappels bakken er weer lekker op.

Als vrouw van een vogelliefhebber moet je wel voorbereid zijn op onverwachte sprongen en uitroepen van blijdschap. We zaten lekker aan de rosé toen Freddy ineens  opsprong, de verrekijker meenam, die ligt altijd klaar trouwens, en was verdwenen! Ik hoor een raar gepiep , zei hij nog! Ja, daar zit je dan met je rosé en wordt een gesprek zomaar onderbroken en nadien weet je niet meer waar het over ging; dat is dan weer de ouderdom! Het was de moeite waard hoor je dan na afloop! Een man met een hobby, heerlijk!




We staan op een geweldige plek, aan een uitloper van de Adriatische zee. Prachtig uitzicht, een plek aan het water. Morgen geeft weeronline een 10 met 21 graden. Een mooie dag voor de korte broek met T-shirt en een jurk!! Wie weet!

Vandaag nog een grote supermarkt gezocht maar geen gevonden in de omgeving. Wel een aantal kleinere met wat schamele groentes en fruit. Het werd de Lidl. Helaas geen verse vis of vlees te koop. Moeten nog maar eens op onderzoek uit. De prijzen zijn gelijk aan die in Nederland. Met het zoeken naar een supermarkt,  kom je natuurlijk vanzelf in een paar dorpen terecht. Wat een slechte wegen, gaten, bobbels, stukken asfalt weg, smal, verschrikkelijk. In het boekje van de ANWB lazen we dat al, maar het is ook echt zo slecht. Met een caravan moet je er al helemaal niet zijn, ook al zit er een hele goede chauffeur achter het stuur. Ook het gemiddelde inkomen ligt laag in Kroatie. Er is veel werkeloosheid en dan vraag je je wel af hoe de inwoners van dit land in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
Het toerisme is in ieder geval een grote bron van inkomsten.

Wij gaan eten en hopen weer op een mooie dag morgen. Ook in Nederland wordt het volgens de krant een mooie zonnige dag. Geniet er allemaal van.

Beste vogelvrinden,
De vogel van gisteren is een koolmees een juveniel (jonge vogel) dit is een vogel met het eerste verenkleed waarmee hij kan vliegen.
Goed geraden door Tom
Stand:
Tom 2
Beate 2
De vogel van vandaag is wel een beetje moeilijk te zien, ik kon er niet dichterbij komen en alleen van onderen.

Maar evengoed succes allemaal, doe  een gokje en wie weet.


2 opmerkingen: