vrijdag 28 april 2017

Dag 4

Een dag met veel obstakels, harde wind, stortregens en een moeilijke camping om te komen.
We begonnen vanmorgen rustig. Gisteravond  besloten om vandaag naar Split te rijden en niet helemaal door naar Dubrovnik. Geen 600 km maar 400 km. Het weer bij Split zou beter zijn volgens weeronline. Dat is een veel gebruikte link bij ons op vakantie.
Om 10 uur waren we gedoucht, hadden we gegeten, waren we opgemaakt en hadden we betaald, dus op weg.

Onze buurvrouw op de vorige camping, dat moet ik nog even vertellen van Freddy, lijkt erg veel op Frieda, Freddy ’zus. Hetzelfde haar, dezelfde coupe, hetzelfde loopje, hetzelfde gezicht, bijna dan! Vanmorgen had ze trouwens een paars/blauwe haarlok gemaakt! De man van haar hadden we nog niet gezien maar vanmorgen wel en Frieda, een tip, blijf maar bij Harry!!

Ik kwam vanmorgen uit de  douche plotseling oog in oog te staan met een ander mannetje. Verkeerde douche, verkeerde plek, van hem dan. De man schrok zich wild, greep zijn handdoek en was weg.

We gingen op weg , wel met regen maar dat was te doen. Na een paar honderd kilometer moesten we tanken en plassen, dit gaat altijd samen, en we merkten  dat het ook steeds harder was gaan waaien.
De takken van de bomen zwiepten heen en weer en we besloten om niet verder te gaan. Een kop koffie en nog een kop en twee uur later, gingen we weer op weg. De wind was iets gaan liggen en het voelde verantwoord om verder te gaan. Na tien minuten zochten we weer een parkeerplek op omdat de ruitenwissers alle regen niet meer konden verwerken. Even later weer verder. Het weer werd iets beter; wel fijn om af en toe door een tunnel te rijden, normaal niet ‘Freddy’ fijnste plek maar nu was dat geen probleem. Met nog zo’n 100 km te gaan werd het lichter en dachten we dat we het hadden gehad voor vandaag, maar niets is minder waar! Het regent nu nog steeds !!




Het landschap waar we doorheen reden vandaag was prachtig, zelfs met regen, zeiden we nog. Heel bijzonder; geen dorpen of steden, alleen natuur; en regen natuurlijk! Op borden zagen we dat er hier  wolven en beren rondlopen; geen beer en wolf gezien! Er werd mij gevraagd goed op te letten!
Vanmorgen hadden we het adres van de camping al ingetoetst en de navigatie bracht ons er keurig naar toe. Een navigatie doet wat hem (of haar) wordt opgedragen en kijkt niet naar straatjes, bochten, wegversmallingen etc. Freddy ’gezicht vertrekt tijdens de rit geen spier als we de laatste 20 km moeten rijden maar ik zit met samengeknepen billen en kijk maar naar het aantal kilometers  wat we nog moeten afleggen. Een goede  chauffeur is een zegen!

De camping is prachtig, het ligt op een schiereiland en we staan met de neus naar een open verbinding met de zee. Heel rustig,  bij de stad Togir, een Unesco erfgoed.
We hebben 1700 km afgelegd inmiddels .Foto’s en filmpjes van Isa komen regelmatig voorbij en dat is fijn.
We gaan nu rijst met prutje eten en morgen hopen we dat de zon zich weer laat zien.

Beste vogelvrinden,
Vandaag  geen vogel kunnen spotten met al die regen maar gelukkig heb ik er nog een foto van gisteren.
Beate was er gisteren weer supersnel bij met het goede antwoord,  goed bezig Beate.
De vogel van gisteren is een bonte kraai.
Stand:
Beate 2
Tom 1
Succes met de vogel van vandaag, hij is niet zo moeilijk we kennen hem allemaal.

Dus wees er snel bij.


2 opmerkingen: